Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 A kutya 10 kérése

1. Minden elválásunk- még ha rövid időre is hagysz magamra- fájdalmas nekem.Kérlek, vedd ezt fontolóra, mielőtt magadhoz veszel.

2. Ne szidj és ne büntess szigorúan. Neked van munkád, szórakozásod, barátaid és céljaid- de nekem csak TE vagy...

3. Kérlek, adj elegendő időt arra, hogy megértsem mit vársz tőlem.

4. Mielőtt megütnél, gondolj arra, hogy könnyedén összeroppanthatnám a kezedet- mégsem tennék olyat soha.

5. Kérlek, néha beszélj hozzám. Ha szavaidat nem is mindig értem, a hangodat és a hangsúlyodat jól ismerem.

6. Gondolj arra, hogy valamikor szabadon éltem. Engedd, hogy időnként erdőn-mezőn mozoghassak, futkározhassak-ez jót tesz Neked is.

7. Kérlek, ne sajnáld tőlem a jó falatokat. Legjobban akkor ízlenek amikor Tőled kapom -s igyekszem megszolgálni érte.

8. Te vagy az én gazdám, és nem mások. Ezért kérlek, ne kényszeríts arra, hogy idegeneknek is szót fogadjak vagy nekik bohóckodjak - s ne alázz meg előttük.

9. Ne feledd, hogy idővel nekem is kialakulnak az egyéni tulajdonságaim, szokásaim és érzelmeim. Fogadd el, hogy számomra ezek ugyanolyan fontosak, mint Neked a sajátjaid.

10. Kérlek, gondoskodj rólam ha beteg vagy öreg leszek - hiszen Te is öreg leszel egyszer. És ne hagyj el soha, mert én sem hagynálak el Téged soha...

forrás: szendiallatosbolt.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

csillag44@yahoo.com

(cS, 2014.07.03 19:46)

Kedves Honlapiro!

Lenne egy kerdesem. 4 honapos a bolognesem es elegge hull a szore pedig eleg gyakran fesulom. A doki azt mondta, hogy 6 honapos koraig igy lesssz mert addig kihullik a kolyokszore. Ez tenyleg igy van? koszonom

Re: csillag44@yahoo.com

(-------------------, 2014.07.04 11:14)

Kedves Érdeklődő!

Mindenképpen beszélj a kutyus tenyésztőjével! Rengeteg információt kapsz tőle a kutyus gondozásával kapcsolatban.
Én is így tettem akkor, amikor Marci születésére vártam, illetve miután ő megszületett. Amit nem értettem, illetve nem találtam megoldást szakirodalomban (valljuk be, a bolóról alig létezik szakanyag, sajnos :-/ ), azt megkérdeztem a tenyésztőtől, hiszen Ő a legjobban felkészült ebben a témában.
Amennyiben úgy érzed, hogy a kutyusod tenyésztője nem lát el megfelelő információkkal (minőségben, mennyiségben), úgy ajánlom neked "fészbúkos" csoportunkat, ahol a kutyatartók megosztják egymással tapasztalataikat (akik, mondjuk, szintén kapcsolatban álltak/állnak kutyusuk tenyésztőjével), így az információ áramlása meglehetősen gyors, bár néha nem pontos (ahány ház, annyi szokás, illetve ahány boló, annyi lehetőség, hiszen akárcsak az emberek, ők is mind mások, az alaphelyzet viszont mindig állandó, van mihez igazodni).
A menüpontok között megtalálod "fészes" csoportunkhoz az "utat".

További szép napot kívánok!

(Marci még 8 hónaposan is váltotta a szőrét... ;-) )

Vecsés Bem u. 33

(Monostori Mici, 2013.07.09 11:11)

Nekem van egy aranyos bolognese kiskutyám.Kint van a teraszon de jól érzi ott magát.Nekünk van még egy Rodeziai ricsbekünk ki fejlett kutya de azzal is jól megbarátkozott.A kiskutyát Totónak a nagykutyát Ricsinek hivják.Amikor kivannak engedve a kertbe Totó kíváncsi mindent megszaglász és nem fél Ricsitől.Néha Totó Bent szokott lenni a lakásban.Eggyütt netezünk és nappal az ágyon alszik.Este anya nem engedi,hogy bent legyen ezért a helyén alszik nekem tetszik ez a fajta kutya!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aliz22_t @yahoo.com

(eroa aliz, 2012.11.01 10:41)

sohasem bantanank nagyon szeretunk kicsi doli